Hirvilampi ja Naukkarinen olympiasoudun MM-kilpailuissa

5.10.2022

Olympiasoudun MM-kilpailut käytiin 18-25.9.2022 Racicessa, Tsekeissä. Mukana Nesteen Soutajista olivat Kasper Hirvilampi miesten kevyessä yksikössä ja Joel Naukkarinen miesten avoimessa yksikössä. Lisäksi Nesteen Soutajista kilpailuihin valittiin Suomen- melonta ja soutuliiton valinnoissa Eeva Karppinen naisten avoimeen yksikköön. Eeva ei kuitenkaan halunnut ottanut kisapaikkaa vastaan perhesyiden takia. 

MM-kilpailut olivat odotetun kovatasoiset. Kasper ja Joel soutivat kuitenkin urakkansa hienosti tehden useita hienoja suorituksia. Sijoituksista taisteltiin todella tiukasti läpi viikon ja Joelin sijaksi muodostui 28 ja Kasperin 24. 

Hirvilampi kommentoi kisojaan seuraavasti SMSL tiedotteessa

 -On aika tyhjä olo, epäonnistuin kauden tärkeimmässä kilpailussa. Olkoonkin, että taso oli todella kova näissä MM-kilpailuissa. Tasoni on noussut, mutta teknisesti häviän vieläkin liikaa. Pieniä taktisia virheitä tuli näissä kilpailuissa, mitkä kostautuivat. Lopussa viisi kilpailuvetoa alkoi tuntumaan, vaikka niistä muutamat olivat vähän mitä olivat. Pienet asiat ratkaisevat ja maailmancupin semifinalisteja ja mitalisteja taistelee C/D finaaleissa.

-Teen kaikkeni, että ensi vuonna Belgradissa MM-kilpailuissa olen taas parempi, nopeampi ja fiksumpi urheilija. Vuosi on pitkä aika. Nyt vaan kehittämään heikkouksia

Joel kommentoi kisojaan seuraavasti SMSL tiedotteessa 

Oli antoisa reissu. Varmaan opettavaisimmat kisat tähän asti. Paljon pitää vielä parantaa, mutta täältä siihen sai perspektiiviä. Tällaisia kisoja tarvitsee myös lisää kehittyäkseen. Nyt on pienen ylimenokauden paikka, mutta mielessä on jo isompia satsauksia sen jälkeen.

Onnittelut hienoista suorituksista MM-kilpailuissa Kasperille ja Joelille!

Joel Naukkarinen, kuva Balint Czucz
Kasper Hirvilampi, kuva Balint Czucz